AFRONDING WERKZAAMHEDEN KUYPERWIJK DELFT

Met de onthulling van een muurschildering van kunstenaars Micha Debie en Dopie, vierden we op donderdagmiddag 22 september 2022 de afronding van de onderhoudswerkzaamheden en verduurzamingsmaatregelen aan 202 portiekwoningen in de Kuyperwijk in Delft.

Om de afronding te vieren, nodigden we alle bewoners uit de wijk uit voor een oplevermoment waarbij we de muurschildering onthulden. Als oplevercadeau kozen de bewoners voor dit kunstwerk om de wijk verder op te fleuren.

Uitgevoerde werkzaamheden

Van Mierlo Dinkq voerde algemeen onderhoud uit aan de balkons, kelders en portieken bij de jaren ‘50 woningen aan de Van Kinschotstraat, Van Almondestraat en Van Beresteynstraat. Ook reinigden wij de gevels en installeerden we mechanische ventilatie installaties in de woningen. De gevelkozijnen werden vervangen samen met de cv- en belinstallaties. Daarnaast isoleerde en moderniseerde zij de woningen waardoor het comfort in de woningen is toegenomen is en de woningen energiezuiniger zijn.

Directeur Onderhoud & Ontwikkeling Marion Timmermans bij Vestia: “Met de renovatie hebben we comfort toegevoegd aan het wonen van onze huurders en is de wijk weer een stukje mooier geworden. Onzichtbaar maar niet onbelangrijk is dat de woningen zijn verduurzaamd en voorbereid om over te gaan op een duurzame warmtebron.”

Voorzieningen voor bewoners

Voor de start van de werkzaamheden konden de bewoners een kijkje nemen in de modelwoning. Hierdoor kregen zij een goed beeld van de werkzaamheden en verbeteringen. De werkzaamheden hebben wij in bewoonde staat uitgevoerd. Om de bewoners tijdens de werkzaamheden een rustige plek te bieden, plaatsten we rustunits. Voor alle bewoners waarbij we ook de badkamer/keuken en/of toilet vervingen, waren er logeerwoningen beschikbaar. Voor hulp en ondersteuning konden bewoners terecht bij de bewonersbegeleiders. Zij waren iedere werkdag in de wijk om een luisterend oor te bieden en vragen te beantwoorden. Bij de oplevering van de woningen kregen alle bewoners een verrassingsbox met producten van plaatselijke winkeliers.

Directeur Van Mierlo Dinkq Ronald Hoogenboom: “Door een goede begeleiding van en op het project heeft Van Mierlo Dinkq van de bewoners hoge tevredenheidsscores ontvangen. Iets waar wij met zijn allen erg trots op zijn. We kijken terug op wederom een fijne samenwerking met Vestia en kijken uit naar de volgende fase in de Kuyperwijk.