NIEUWBOUW BEDRIJFSPAND CM STAAL

Op 13 oktober is, in het bijzijn van alle bouwpartners, de eerste paal geslagen voor het nieuwe bedrijfspand van CM Staal, op bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn.

De heistelling van Boer BV Meerkerk sloeg op deze dag één van de ruim 800 heipalen, met een lengte van 25 meter per stuk, de grond in. Voor de heiwerkzaamheden is ongeveer acht weken uitgetrokken. Nadat de eerste paal is geslagen wordt er ook een start gemaakt met de fundering en betonnen vloer.

Duurzaam

Het pand, met een oppervlakte van circa 6000 m², biedt straks ruimte voor een bedrijfshal en kantoor.

De nieuwe huisvesting van CM staal is zeer duurzaam; volledig gasloos en voorzien van warmtepompen. Daarnaast is het dak voorbereid om in de toekomst te kunnen voorzien van zonnepanelen. Het gehele gebouw zal bestaan uit een stalen hoofddraagconstructie met geïsoleerde dak- en gevelpanelen. Er wordt een geconditioneerde hal gecreëerd ten behoeve van de opslag en bewerkingen van staal, aluminium en RVS. De vloer is voorzien van vloerverwarming waardoor de binnentemperatuur altijd gecontroleerd blijft.

“De laatste jaren heeft CM Staal zich naast het brede voorraadprogramma stalen handelsprofielen mede gericht op de uitbreiding van het assortiment RVS, aluminium en non-ferro. Daarmee toont de onderneming – ooit één van de pioniers van het koudgewalste profiel op de Nederlandse markt – aan, nog steeds voorop te lopen bij de ontwikkeling van nieuwe technieken en toepassingen.” Cees Rijnenberg, Directeur CM Staal

Aanleiding nieuwbouw

De aanleiding voor het bouwen van een nieuw pand is om nog beter in te kunnen spelen op de vertrouwde servicegraad van CM Staal en deze nog meer te verbeteren richting klanten en leveranciers. Met de verhuizing naar de strategisch gelegen locatie langs de A4 in Den Hoorn is CM Staal klaar voor de toekomst.

Officieel moment

De eer om een tekening op de eerste paal te maken was aan Joy-Anna Rijnenberg, de kleindochter van Cees Rijnenberg, Directeur eigenaar Cogébené-Mudde b.v. (handelsnaam CM Staal)

De werkzaamheden zullen medio Q3 2022 worden afgerond.

Het project wordt in opdracht van C.R. Rijnenberg Holding B.V.en Basoth B.V. (W. Borgdorff) uitgevoerd. Het betreft een Design & Build contract waarbij Van Mierlo Dinkq externe partijen, zoals constructeur Deja Bouwadviseur en architect Visie BV heeft ingeschakeld. Bouw Begeleiding Monster B.V.  zal de directie voeren leiden namens de opdrachtgevers.